Marängmannekäng

Marängmannekäng
Foto: TV4

Marängmannekäng

0

7 ingredienser

Smarrig marängbotten fylld med vanilj och grädde, toppad med hallon och äkta guld! Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4
  • 4 äggvitor
  • ca 1 dl strösocker
  • mandelspån
  • ca 1 dl vispgrädde
  • hallon (eller hallonsylt)
  • röda vinbär, till dekoration
  • bladguld, till dekoration

Gör så här

  1. Vispa ihop äggvitan och sockret till en hård smet, sprid ut det på smörpapper i två delar, ca en centimeter tjockt (gärna i en cirkel men formen har ingen betydelse), i två delar varav den ena skall vara något mindre.
  2. Grädda i ugn på 175 grader i 12-15 minuter.
  3. Vispa grädden, blanda i hallon.
  4. Smeta ut blandingen på den större marängbiten när denna har svalnat.
  5. Lägg på den andra marängbiten.
  6. Dekorera toppen med röda vinbär och strö även över lite bladguld.