Johans mozartkulor
Johans mozartkulor
Klassisk och lyxig godbit gjord på nougat, mandel och mörk choklad. Tips! Vill du variera pralinen så kan du gömma en hel hasselnöt i nouagten.
Ingredienser
Gör så här
- Lägg nougaten i kylen ca 30 minuter.
- Kavla ut mandelmassa på bakplåtspapper, ca 2 mm tunt.
- Dela nougaten och rulla till bollar, ungefär i storleken av en ”stenkula”.
- Stansa ut rundlar ur mandelmassan så du kan slå in nougatbollarna.
- Smält 2/3 delar av chokladen över vattenbad till 48-49 grader.
- Finhacka 1/3 av chokladen fint.
- När chokladen smält och är 48-49 grader, blanda i den finhackade chokladen. Rör hela tiden så att den smälter, nu bör den smälta chokladen hålla 29-31 grader, då är den tempererad.
- Doppa mozartkulorna i den tempererade chokladen.