Halstrade pilgrimsmusslor med sparris

Foto: TV4
Halstrade pilgrimsmusslor med sparris
12 ingredienser
Halstrade pilgrimsmusslor med sparris och beurre blanc.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
- 8 pilgrimsmusslor
- flingsalt chilifrukt
- peppar
- sparris
- dill
Beurre blanc
- 2 schalottenlökar
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 dl vitt vin
- 200 g osaltat smör
- 1 msk citron, saft
- 1 krm salt
- 1 krm vitpeppar
Gör så här
- Börja med såsen. Skala och hacka schalottenlöken så fint som möjligt.
- Blanda lök, vinäger och vitt vin i en kastrull och koka tills det reducerat till hälften, ca 5 min.
- Häll i grädden och koka lite till, sätt på medelvärme.
- Klicka i smör en del i taget och vispa hela tiden så det reder sig fint.
- Ta av från värmen och smaka av med salt, peppar och citronsaft.
- Hyvla sparrisen och hetta upp en stekpanna med olivolja och smör, stek sparrisen cirka 3 minuter.
- Salta och peppra musslorna och halstra dem cirka 30 sekunder per sida.
- Klart att lägga upp och servera! Toppa gärna med någon dillkvist som avslut.