Halstrade pilgrimsmusslor med sparris

Halstrade pilgrimsmusslor med sparris
Foto: TV4

Halstrade pilgrimsmusslor med sparris

Av: Johanna - Motala

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

Halstrade pilgrimsmusslor med sparris och beurre blanc.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 8 pilgrimsmusslor
  • flingsalt chilifrukt
  • peppar
  • sparris
  • dill

Beurre blanc

  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl vitt vin
  • 200 g osaltat smör
  • 1 msk citron, saft
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Börja med såsen. Skala och hacka schalottenlöken så fint som möjligt.
  2. Blanda lök, vinäger och vitt vin i en kastrull och koka tills det reducerat till hälften, ca 5 min.
  3. Häll i grädden och koka lite till, sätt på medelvärme.
  4. Klicka i smör en del i taget och vispa hela tiden så det reder sig fint.
  5. Ta av från värmen och smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  6. Hyvla sparrisen och hetta upp en stekpanna med olivolja och smör, stek sparrisen cirka 3 minuter.
  7. Salta och peppra musslorna och halstra dem cirka 30 sekunder per sida.
  8. Klart att lägga upp och servera! Toppa gärna med någon dillkvist som avslut.