Mjölkchoklad- och passionstryffel

Johan Sörberg

Mjölkchoklad- och passionstryffel

7 ingredienser

4h 30 min

En underbar tryffel med fruktsmak.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 150 g passionsfruktspuré
  • 100 g vispgrädde
  • 15 g honung
  • 450 g mjölkchoklad
  • 60 g osaltat smör
  • kokos
  • florsocker

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Hacka mjölkchokladen. Koka upp passionspurén, vispgrädden och honungen och häll blandningen över mjölkchokladen. Mixa och låt stå ett par minuter. Smält smöret och blanda ner i omgångar. Kyl i 3 timmar.
  2. Använd skedar och ta upp små bitar som rullas i handen till kulor. Rosta kokosen gyllenbrun i en stekpanna utan fett och låt svalna. Blanda sedan kokosen med florsocker och rulla tryfflarna i blandningen. Kyl tryffeln.