Chicken yellow and white

Chicken yellow and white
Foto: TV4

Chicken yellow and white

Av: Johan Plexus Oldenmark

Från: Klockan nio hos stjärnorna

9 ingredienser

45 min

Kycklingfilé med hasselbackspotatis. /Johan Plexus Oldenmark

Vintips
Seral Corvina 82223

Servera gärna rätten tillsammans med en fetaostsallad.

Johan bjöd även på
Crustader á la Mary Christmas
Farmors äppelkaka med vaniljsås

Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Hasselbackspotatis

  • 12 fasta potatisar
  • 25 g smör
  • 1 msk ströbröd

Kyckling

  • 4 kycklingfiléer
  • ägg
  • ströbröd
  • citron
  • kokosolja
  • smör

Gör så här

  1. Hasselbackspotatis
  2. Värm ugnen till 225 grader.
  3. Skala potatisen och skiva på en träslev så att du inte skär hela vägen ned.
  4. Placera potatisen i en ugnsform med skårorna uppåt.
  5. Smält smöret och pensla skårorna med det.
  6. Placera i ugnen i cirka 20 minuter.
  7. Ta ut och strö över salt och ströbröd och in i ugnen igen i cirka 15 minuter.
  8. Kyckling
  9. Stek hälften av kycklingfiléerna i kokosolja.
  10. Den andra hälften av filéerna paneras med ägg och ströbröd och steks sedan i smör.
  11. Pressa sedan rikligt med citron över kycklingen.
  12. Servera tillsammans med hasselbackspotatisen.