Farmors äppelkaka med vaniljsås

Farmors äppelkaka med vaniljsås
Foto: TV4

Farmors äppelkaka med vaniljsås

Av: Johan Plexus Oldenmark

Från: Klockan nio hos stjärnorna

8 ingredienser

30 min

En enkel och klassisk äppelkaka som blir godast med en vaniljsås till.

Servera gärna med en hemmagjord vaniljsås.

**Dryckesförslag
**Värm Tropicanas Cloudy Apple juice och blanda i 4 cl Zubrowka Bison vodka 80235.

Johan bjöd även på

Crustader á la Mary Christmas

Chicken yellow & white

Kolla in alla recept och läs mer om

Klockan åtta hos stjärnorna.

Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 7 äpplen
  • 1 msk malen kanel
  • 100 g smör
  • 2 tsk strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • ströbröd
  • vanljsås

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Skala äpplena och skiva tunt i bitar.
  3. Pudra med kanel.
  4. Lägg dem i en smörad och bröad ugnsfast form.
  5. Blanda ihop smör, socker, mjöl, vaniljsocker och arbeta ihop till en deg.
  6. Placera degen över äpplena.
  7. Ställ formen i ugnen och grädda tills degen har fått en fin gyllenbrun färg.
  8. Servera med en färdig eller hemmagjord vaniljsås.