Bruschetta med tomat- och olivbräserad kycklingrullad
Bruschetta med tomat- och olivbräserad kycklingrullad
20 ingredienser
I Förkväll lagar Johan Jureskog sin variant av en rätt, Marie Tegnérs recept i samma stil är något hälsosammare. Här är Johans bruschetta med tomat- och olivbräserad kycklingrullad.
Här hittar du Maries
Fyllda kycklinglårfilé med rostad potatis och vattenmelonsallad
.
Ingredienser
- 4 kycklinglårfiléer
- 100 g chèvreost
- 8 färska salviablad
- 1 krm färsk timjan
- 4 skivor tjockt skuren serranoskinka
- 2 msk olivolja
- 8 tomater, nedskurna
- 4 klyftor vitlök, finhackade
- 2 dl vitt vin
- olivtapenade
- 2 paprikor, nedskurna
- 1 zucchini, nedskuren
- 2 msk olivolja
- 1 kruka basilika, plockad
- 1 ask rucolasallad [ca 50 g]
- 2 msk kapris
- 4 skivor surdegsbröd
- olivolja
- 1 klyfta vitlök, skalad
- parmesanost
Gör så här
- Rulla in kycklingrulladerna i skinka med chèvre, timjan och salvia.
- Gnid in dem i tapenade.
- Stek hårt i olivolja runt om, börja med skarven.
- Lyft ur dem.
- Gå i med tomater, olivolja, vitlök och vitt vin.
- Lägg tillbaka rulladerna.
- Koka försiktigt röran och rulladerna tills det att rulladerna har en inne temperatur på 65 grader.
- Lyft sedan ur rulladerna.
- Stek paprika och zucchini hårt i olivoljan i en ny panna.
- Blanda samman paprika och zucchinin med tomatblandningen.
- Vänd vid serveringsögonblicket i basilika, ruccola och kapris.
- Grilla brödet hårt och gnid in det i vitlök.
- Häll över olivoljan.
- Lägg på röran med rulladen på toppen.
- Riv över parmesan.