Stekt fläsk med löksås

Stekt fläsk med löksås
Foto: TV4
Johan Jureskog
Johan Jureskog

Stekt fläsk med löksås

12 ingredienser

Wow, med det egna fettet i såsen blir det här en sån smash. /Johan Jureskog

Servera fläsket med kokt potatis och gärna lite persilja.

Ingredienser

portioner
  • 600 g rimmat fläsk
  • 2 gula lökar
  • fettet, från fläsket (ev. smör)
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 lagerblad
  • 5 kryddpepparkorn
  • 3 hela nejlikor
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • ev strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Stek fläsket knaprigt i ugnen på hålbleck med långpanna under så att fettet sparas. Det tar ca 30 minuter.
  3. Lägg fläsket på papper så det krispar till sig innan servering. Peppra lite.
  4. Värm mjölken, grädden och kryddorna i en kastrull.
  5. Skala och strimla löken och lägg den i en kastrull med fläskfettet i. Låt den svettas lite.
  6. Häll i mjölet och sila i den varma mjölkblandningen. Smaka av med salt, peppar och ev. socker.
  7. Servera med kokt potatis med skal och persilja.