Falafel med fruktig bulgur och yoghurt
Falafel med fruktig bulgur och yoghurt
22 ingredienser
I Förkväll lagar Johan Jureskog sin variant av en rätt, Marie Tegnérs recept i samma stil är något hälsosammare. Här är Maries falafel med fruktig bulgur och grön yoghurt.
Här hittar du Johans
Kikärtssoppa med champinjoner, purjolök, persilja och vitlökskrutonger
.
Ingredienser
- 5 dl kokta kikärtor, ca 400 g
- 1 gul lök, hackad
- 2 tsk malen spiskummin
- 2 klyftor vitlök, rivna
- 0,5 tsk salt
- 1 knippe persilja
- 1 msk majsstärkelse
- 1,5 msk rapsolja, till stekning
Bulgur
- 1,5 dl fullkornsbulgur
- 3 dl grönsaksbuljong
- 0,5 purjolök, strimlad
- 150 g skogschampinjoner
- 0,5-1 röd chilifrukt, strimlad
- 0,5 msk smör/olja
- 2 msk gojibär
- 0,5 mango i små tärningar
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
Myntayoghurt
- 2 dl turkisk yoghurt
- 2 msk mynta, hackad
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
Gör så här
Falafel
- Mixa kikärter, lök, kryddor och maizena.
- Forma små bullar och stek på medelvärme i oljan.
Bulgur
- Koka bulgur i buljongen.
- Fräs purjolök, svamp och chili i matfettet.
- Blanda ner i den kokta bulgurn.
- Vänd ner gojibär och mango.
- Smaka av med salt och peppar.
Sås
- Blanda ingredienserna till såsen och servera till.