Pumpasoppa med citronmarinerad röding, pepparotscremefraiche och dillchips

Pumpasoppa med citronmarinerad röding, pepparotscremefraiche och dillchips
Foto: TV4
Johan Jureskog
Johan Jureskog

Pumpasoppa med citronmarinerad röding, pepparotscremefraiche och dillchips

14 ingredienser

En härligt krämig soppa i Halloweentider med nordiska smaskiga smaker.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg pumpa (skalad, urkärnad & tärnad)
  • 1 l standardmjölk
  • 1 kalvbuljongtärning
  • salt
  • tabasco
  • 2 msk smör
  • 200 g färsk rödingfilé (lax)
  • 0,5 schalottenlök, finhackad
  • 0,5 citron (saft & zest)
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk färsk pepparrot, riven
  • 1 dl neutrala chips
  • 1 msk dill, finhackad

Gör så här

  1. Koka pumpan i mjölk och buljongtärningen i ca 20 min. Mixa soppan slät och smaksätt med salt och tabasco.
  2. Skär röding i tunna munstoraskivor och lägg på ett fat, strö över schallottenlöken, cesta över skalet och pressa över citronen samt stänk över olivoljan, salta.
  3. Blanda crème fraichen med pepparrot.
  4. Blanda samman chipsen med lättkrossade chips.