Ljummen quinoasallad med kalkon

Ljummen quinoasallad med kalkon
Foto: TV4
Johan Jureskog
Johan Jureskog

Ljummen quinoasallad med kalkon

10 ingredienser

40 min

I Förkväll lagar Johan Jureskog sin variant av en rätt, Marie Tegnérs recept i samma stil är något hälsosammare. Här är Maries kalkon.

Här hittar du Johans

Grillade kalkonschnitzel

.

Ingredienser

portioner
  • 400 g kalkonfilé, i strimlor
  • 1 msk rapsolja
  • 250 g broccolibuketter
  • 150 g haricots verts
  • 2 dl quinoa
  • 2 apelsiner, i hinnfria klyftor
  • 1 päron, i små bitar
  • 1 avokado, i tunna klyftor
  • 1 granatäpple
  • ca 1 msk balsamicosirap

Gör så här

  1. Koka broccoli och haricots verts i saltat vatten ca 4 minuter.
  2. Häll av och spola av dem i kallt vatten. Låt rinna av.
  3. Skölj och koka quinoan enligt förpackningen.
  4. Fräs kalkonstrimlorna i oljan tills de är genomstekta. Salta och peppra.
  5. Blanda ner quinoa och grönsaker i kalkonpannan.
  6. Vänd ner apelsin- och päronbitar och lägg avokadon ovanpå.
  7. Strössla med granatäppelkärnorna och ringla balsamicosirap över.