Jureskogs caesarsallad

Caesarsallad
Foto: TV4
Johan Jureskog
Johan Jureskog

Jureskogs caesarsallad

23 ingredienser

”För mig är detta en riktig kioskvältare, originalet med dressing, krutonger och parmesan som lätt kan förvandlas med lätta garnityr så det passar allas läppar och ev. dieter”

Ingredienser

portioner

sallad

  • 2 romansallad (välj gärna de riktiga huvudena och inte de i kruka)

dressing

  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 1 skiva vitt bröd
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk sherryvinäger
  • 3 sardellfiléer
  • 25 g parmesanost
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl matolja
  • citron, saft (efter smak)
  • salt
  • svartpeppar

Krutonger

  • 2 skivor vitt bröd
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm rosmarin och timjan, hackad
  • 0,5 dl olivolja

Garnering

  • parmesan, hyvlad (Original)
  • kycklingkonfit med hyvlad parmesan (Tips 1)
  • bacon, hyvlad parmesan (Tips 2)
  • tonfisk hyvlad parmesan (Tips 3)
  • GI byt ut krutongerna mot parmesanchips (Tips)

Gör så här

  1. Dressing: Mixa allt utom oljorna i en mixer. Ha i oljorna i en försiktig stråle till en tjock härlig kräm, smaksätt med citronsaft, salt och svartpeppar.
  2. Krutonger: Stek brödena gyllenbruna i olivoljan och pressa i vitlöken och kryddorna på slutet. Skär eller bryt brödet i mindre bitar vid servering.
  3. Garnering/servering: Blanda en goffig sallad med massor av dressing, krutonger och hyvlad parmesan, lägg ev. till nått smarrigt tips.