Svartvinbärssill

Svartvinbärssill
Foto: Per Erik Berglund/Znapshot
Gert Klötzke porträtt
Gert Klötzke porträtt

Svartvinbärssill

Av: Johan Gottberg, Gert Klötzke

Från: Nyhetsmorgon

16 ingredienser

Inlagd sill med smak av svartvinbär. Receptet ger 6-8 portioner.

[Se recept för inläggningslag.

](/gert_klotzke/smaratter_och_tillbehor/fisk_och_skaldjur/inlaggningslag/)

Ingredienser

  • 200 g inläggningssill
  • 0,5 l inläggningslag
  • 0,5 dl koncentrerad svartvinbärssaft
  • 0,5 dl svarta vinbär, frysta
  • 2 msk svartvinbärslikör

Inläggningslag:

  • 2 dl ättiksprit 12 %
  • 6 dl vatten
  • 4 dl strösocker
  • 2 kanelstänger
  • 4 lagerblad
  • 10 vitpepparkorn
  • 10 kryddpepparkorn
  • 8 hela torkade nejlikor
  • 10 korianderfrön
  • 4 morötter, tunt skivad
  • 2 silverlökar, tunt strimlade

Gör så här

  1. Mortla 1/4 av vinbären, blanda med lagen.
  2. Lägg ihop med sillen.
  3. Låt stå 2 dagar i kyl.