Havtornssill

Havtornssill
Foto: Per Erik Berglund/Znapshot
Gert Klötzke porträtt
Gert Klötzke porträtt

Havtornssill

Av: Johan Gottberg, Gert Klötzke

Från: Nyhetsmorgon

17 ingredienser

Inlagd sill med smak av havtorn. Receptet ger 6-8 portioner.

Se recept för inläggningslag

Ingredienser

  • 200 g inläggningssill
  • 1 morot, i strimlor
  • 1 silverlök, i strimlor
  • 0,5 dl havtorn
  • 4 lagerblad
  • 1 stjälk citrongräs, i bitar

Inläggningslag:

  • 2 dl ättiksprit 12 %
  • 6 dl vatten
  • 4 dl strösocker
  • 2 kanelstänger
  • 4 lagerblad
  • 10 vitpepparkorn
  • 10 kryddpepparkorn
  • 8 hela torkade nejlikor
  • 10 korianderfrön
  • 4 morötter, tunt skivad
  • 2 silverlökar, tunt strimlade

Gör så här

  1. Skär sillen och grönsakerna i bitar.
  2. Varva sill, havtorn, grönsaker och kryddor i burkar eller krus.
  3. Sila och häll över inläggningslag. Låt stå i kyl i 2 dagar.