Ljummen vitkåls- och äppelsallad med honungspotatis och kålrot

Ljummen vitkåls- och äppelsallad med honungspotatis och kålrot
Foto: TV4

Ljummen vitkåls- och äppelsallad med honungspotatis och kålrot

Av: Johan Axelsson

Från: Nyhetsmorgon

14 ingredienser

En mättande och vintrig sallad som är enkel att laga till och otroligt god att äta.

Ingredienser

portioner
  • 400 g potatis, stor och fast sort
  • 400 g kålrot
  • olja
  • 0,5 citron
  • 1 msk honung
  • salt
  • peppar
  • 600 g vitkål
  • 2 äpplen, syrliga, grovrivna
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk kryddor, grovhackad
  • rapsolja
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och skär potatis och kålrot i centimetertjocka skivor, bryn i lite olja. Tillsätt citronsaft, honung och vatten, salta och peppra. Lägg lock på pannan och låt stå på svag värme. Vänd skivorna efter 10 minuter låt sjuda tills de mjuknat.
  2. Finstrimla kålen och fräs den i lite olja, sjud under lock tills den mjuknat. Rör om emellanåt.
  3. Grovriv äpplet och tillsätt det, gräddfil och kryddgrönt till kålen, smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg upp potatis och kålrotsskivorna på den ljumna kålsalladen.