Johan Sörbergs surdegsskola

koket.se
Johans surdegsskola
Foto: TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Johan Sörbergs surdegsskola

6 ingredienser

Sätt på klippet och ta del av proffsbagaren Johan Sörbergs tips och tekniker för att lyckas med surdegen.

Se Johan Sörberg laga receptet

logo

Ingredienser

Dag 1

  • 200 g vatten (2 dl)
  • 150 g rågmjöl (2,5 dl)

Dag 3

  • 100 g vatten (1 dl)
  • 50 g rågmjöl (1 dl)

Dag 4

  • 100 g vatten (1 dl)
  • 50 g rågmjöl (1 dl)

Gör så här

Dag 1

  1. Blanda rågmjöl och vatten till en slät deg. Plasta och låt stå i rumstemperatur (22-25 grader) två dygn.

Dag 3

  1. Tillsätt rågmjöl och vatten och blanda runt. Plasta och låt stå i rumstemperatur ett dygn.

Dag 4

  1. Tillsätt rågmjöl och vatten och blanda runt. Plasta och låt stå i rumstemperatur ett dygn.

Dag 5

  1. Nu är surdegen färdig att användas.