Johan Sörbergs surdegsskola

27 röster

Sätt på klippet och ta del av proffsbagaren Johan Sörbergs tips och tekniker för att lyckas med surdegen. 

Du behöver

Dag 1

  • 200 g vatten (2 dl)
  • 150 g rågmjöl (2,5 dl)

Dag 3

  • 100 g vatten (1 dl)
  • 50 g rågmjöl (1 dl)

Dag 4

  • 100 g vatten (1 dl)
  • 50 g rågmjöl (1 dl)

Gör så här

  1. Dag 1
    Blanda rågmjöl och vatten till en slät deg. Plasta och låt stå i rumstemperatur (22-25 grader) två dygn.
  2. Dag 3
    Tillsätt rågmjöl och vatten och blanda runt. Plasta och låt stå i rumstemperatur ett dygn.
  3. Dag 4
    Tillsätt rågmjöl och vatten och blanda runt. Plasta och låt stå i rumstemperatur ett dygn.
  4. Dag 5
    Nu är surdegen färdig att användas.
6 november 2019