Johan Sörbergs chokladdessert

Johan Sörbergs chokladdessert
Foto: TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Johan Sörbergs chokladdessert

6 ingredienser

Ett elegant chokladägg gjort på endast vatten och choklad på en botten av rostad vit choklad garnerad med chokladlöv.

Så här tempererar du choklad till chokladlöven.

Ingredienser

Chokladägg

  • 135 g vatten, kokande
  • 175 g mörk choklad 70 %, finhackad

Rostad choklad

  • 150 g vit bakchoklad, finhackad
  • 35 g florsocker
  • 20 g florsocker, att tillsätta när chokladen börjat få färg

Garnering

  • chokladlöv (se tips)
  • pistagenötter, finhackade

Gör så här

  1. Vispa för hand ihop vatten och choklad över isbad till en konsistens som lättvispad grädde. Vispar du för länge så blir konsistensen för kompakt.
  2. Karamellisera vit choklad och florsocker i panna. När chokladen börjat få färg, tillsätt resterande florsocker.
  3. Forma ett ägg av den vispade chokladen. Lägg upp på en botten av den rostade chokladen. Garnera med chokladlöv och pistagenötter.