Johan Sörbergs chokladdessert

74 röster

Du behöver

Chokladägg

  • 135 g vatten, kokande
  • 175 g mörk choklad 70 %, finhackad

Rostad choklad

  • 150 g vit choklad, finhackad
  • 35 g florsocker
  • 20 g florsocker, att tillsätta när chokladen börjat få färg

Garnering

  • chokladlöv (se tips)
  • pistagenötter, finhackade

Gör så här

  1. Vispa för hand ihop vatten och choklad över isbad till en konsistens som lättvispad grädde. Vispar du för länge så blir konsistensen för kompakt.
  2. Karamellisera vit choklad och florsocker i panna. När chokladen börjat få färg, tillsätt resterande florsocker.
  3. Forma ett ägg av den vispade chokladen. Lägg upp på en botten av den rostade chokladen. Garnera med chokladlöv och pistagenötter.
12 februari 2020