Johan Sörbergs chokladdessert

61 röster

Ett elegant chokladägg gjort på endast vatten och choklad på en botten av rostad vit choklad garnerad med chokladlöv.

Visa mer

Du behöver

Chokladägg

  • 135 g vatten, kokande
  • 175 g mörk choklad 70 %, finhackad

Rostad choklad

  • 150 g vit choklad, finhackad
  • 35 g florsocker
  • 20 g florsocker, att tillsätta när chokladen börjat få färg

Garnering

  • chokladlöv (se tips)
  • pistagenötter, finhackade
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Vispa för hand ihop vatten och choklad över isbad till en konsistens som lättvispad grädde. Vispar du för länge så blir konsistensen för kompakt.
  2. Karamellisera vit choklad och florsocker i panna. När chokladen börjat få färg, tillsätt resterande florsocker.
  3. Forma ett ägg av den vispade chokladen. Lägg upp på en botten av den rostade chokladen. Garnera med chokladlöv och pistagenötter.

Laddar fler recept...