Renskav med potatis, chèvre och svamp

Renskav med potatis, chèvre och svamp
Foto: TV4
Johan Jureskog
Johan Jureskog

Renskav med potatis, chèvre och svamp

6

12 ingredienser

En enkel och god vardagsmiddag med mycket smak!

Ingredienser

portioner3
  • 1 förp renskav
  • 2 dl grädde
  • 100 g chèvreost
  • 800 g potatis, skalad och nedskuren i cm-stora bitar
  • 2 röda paprikor, tärnade i cm-stora bitar
  • 100 g skogssvamp, delade i 4-delar
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 0,5 purjolök
  • 1 rödlök
  • 1 dl lingon
  • 1 msk färsk timjan, hackad
  • 2 msk färsk kruspersilja, hackad

Gör så här

  1. Stek potatisen gyllenbrun i en stekpanna och lägg över i en kastrull.
  2. Lägg i schalottenlöken de sista 3 minuterarna.
  3. Stek paprika och svamp.
  4. Lägg i purjolöken och stek vidare ett tag innan allt flyttas över till kastrullen.
  5. Värm stekpannan och hårdstek renskaven.
  6. Ha i rödlöken.
  7. I med chèvre och grädde så att osten smälter.
  8. Blanda lingon med örterna. Använd dessa som garnityr.