Råstekt kungskrabba med timjan

POPULÄRT
Råstekt kungskrabba med timjan
Foto: TV4
Johan Jureskog
Johan Jureskog

Råstekt kungskrabba med timjan

11

6 ingredienser

30 min

Kungskrabba råsteks i smör, timjan och vitlök. Serveras med nypressad citron.

Ingredienser

portioner4
  • 1 kg kungskrabba (rå)
  • 100 g smör
  • 1 hel vitlök, krossade, hela klyftor
  • 3 kvistar backtimjan
  • 1 citron
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Plocka kungskrabbans ben väldigt försiktigt hela, ta ut lamellerna som finns i krabban genom att dra ut dem genom lederna innan du klipper upp hela benet. Nyckeln är att hålla dem hela så gott det går då de gärna spricker då de steks.
  2. Bryn sedan smöret ordenligt med vitlökarna innan du startar med krabban, börja då med de tjocka bitarna och jobba neråt i storlek, gärna tillsammans med timjanen. Stek dem tills de håller 35-gradig innetemp, det är godast. Kläm över citronen och servera omgående.