Gräddstekta kantareller på brioche med löjrom och dill

13 röster

Gräddstekta kantareller på rostad brioche med löjrom, dill, spenat och hackad gräslök. God och lyxig kantarelltoast med extra allt!

Få fler tips och trix till din kantarelltoast i videoklippet ovan.

Visa mer

Du behöver

  • 4 skivor brioche
  • 50 g smör
  • 500 g kantareller
  • 3 schalottenlök, skuren
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk dill, finhackad
  • 1 msk gräslök, finskuren
  • 1 nävar spenat
  • 100 g löjrom
  • 4 citronklyftor

Gör så här

  1. Smörstek kantarellerna. Gå sen i med löken och stek med den i fem minuter också till allt har fin gyllene färg.
  2. Häll över vispgrädde, salta och peppra och koka tills det är krämigt. Smaka av.
  3. Rosta briochen hårt. Gå i med dill och gräslök och spenat.
  4. Lägg upp på briochen och servera omgående med citronklyfta, dill och en klick lörom på toppen.
19 september 2013

Laddar fler recept