Chokladmousse

15 min + kyltid
10

Alla älskar chokladmousse - denna är tät och fulländad. Jag kanske inte orkar äta hela satsen själv, men åtminstone hälften! /Johan Jureskog

Dryckestips
Ruby Port.
8048 Kopke Fine Ruby Port (4 solar)

28 februari 2014
15 min + kyltid
10

Du behöver

  • 700 g smör
  • 300 g kakaopulver (ett schysst)
  • 1 l vispgrädde
  • 50 g florsocker
  • 400 g Vahlrona manjari
  • 16 äggulor
  • 450 g socker

Gör så här

  1. Smält smöret med kakaon.
  2. Smält chokladen i vattenbad.
  3. Vispa grädden lätt tillsammans med florsockret.
  4. Vispa äggulorna och strösockret fluffigt.
  5. Blanda sedan i chokladen följt av kakaosmöret och sist grädden. Rör inte för mycket då kan smeten spricka!
  6. Lägg upp i portionsformar eller glas och ställ kallt en stund före serveringen. Eller skeda upp dem snyggt på tallrik och servera med lite riven choklad ovanpå.
Kommentera receptet

Fler goda recept