Chokladmousse

15 min + kyltid
10

Alla älskar chokladmousse - denna är tät och fulländad. Jag kanske inte orkar äta hela satsen själv, men åtminstone hälften! /Johan Jureskog

Dryckestips
Ruby Port.
8048 Kopke Fine Ruby Port (4 solar)

28 februari 2014
15 min + kyltid
10

Du behöver

  • 700 g smör
  • 300 g kakaopulver (ett schysst)
  • 1 l vispgrädde
  • 50 g florsocker
  • 400 g Vahlrona manjari
  • 16 äggulor
  • 450 g socker

Gör så här

  1. Smält smöret med kakaon.
  2. Smält chokladen i vattenbad.
  3. Vispa grädden lätt tillsammans med florsockret.
  4. Vispa äggulorna och strösockret fluffigt.
  5. Blanda sedan i chokladen följt av kakaosmöret och sist grädden. Rör inte för mycket då kan smeten spricka!
  6. Lägg upp i portionsformar eller glas och ställ kallt en stund före serveringen. Eller skeda upp dem snyggt på tallrik och servera med lite riven choklad ovanpå.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept