Jessicas citronkyckling
Jessicas citronkyckling
14 ingredienser
30 m
"Mitt absoluta go to recept som hängt med mig sen 12-års ålder. Tröttnar aldrig på denna. Riktigt gott om du grillar kycklingfiléer, med det går också bra med stek." /Jessica Frej
Se Jessica Frej laga receptet

Ingredienser
- 750 g kycklingfilé
- salt
- peppar
- 2 msk smör (att steka i)
- 1 citron, saft och finrivet skal (stor)
- 1 hönsbuljongtärning
- 4 dl crème fraîche
- 2 dl vatten
- 2 msk soja (ljus japansk)
- 2 msk honung (gärna en extra smakrik)
- 350 g spaghetti
- 65 g bladspenat (färsk)
- 1 kruka basilika
- ev 1 dl persilja, finhackad
Gör så här
- Sätt på vatten till spagettin.
- Salta och peppra kycklingen.
- Stek kycklingen i rikligt med smör så att den får en fin gyllene färg och blir genomstekt. Du kan dela kycklingen om du vill att det ska gå fortare.
- Vispa ihop citronsaft, finrivet citronskal (bara det gula), smulad hönsbuljongtärning, crème fraîche, vatten, soja och honung i en skål.
- Häll sedan blandningen i pannan där du stekt kycklingen.
- Låt det koka ihop några minuter.
- Skär upp kycklingen.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Blanda spagettin med såsen, spenaten och basilikan.
- Lägg pastan på ett stort fat och placera kycklingen ovanpå.
- Dekorera gärna med basilika och citron.