• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Jessica Frejs klassiska köttbullar

Jessica Frejs klassiska köttbullar
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Jessica Frejs klassiska köttbullar

4 steg att laga

8 ingredienser

30 m

Klassiska köttbullar på Jessica Frejs vis - glutenfria och göttiga!

Ingredienser

4 portioner
  • 1 ägg
  • 0,5 dl majsmjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk lökpulver
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • 500 g nötfärs (svensk gärna ekologisk)
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, majsmjöl, grädde, lökpulver, vitpeppar och salt.
  2. Blanda i nötfärsen så det blir en jämn blandning, lättast med rena händer i stället för slev. Tänk på att inte arbeta smeten för länge, då blir bullarna stabbiga.
  3. Rulla till små köttbullar med blöta händer går det lättast.
  4. Stek köttbullarna i omgångar i rikligt med smör tills dom är genomstekta.