Ugnsbakad entrecôte

Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Ugnsbakad entrecôte
5 ingredienser
3h 50 min
En entrecôte i ugn sköter sig själv och blir fantastiskt saftig. Genom att steka köttet innan får man en smakrik yta och ser till att vätskan stannar inne i köttet och inte rinner ut.
Ingredienser
- 700 g entrecôte, i hel bit
- grovt salt
- svartpeppar
- smör, att steka i
- olivolja, att steka i
Gör så här
- Häll ut grovsalt och grovt malen svartpeppar på en skärbräda och blanda.
- Rulla runt entrecôten på skärbrädan så att hela köttbiten täcks av kryddorna.
- Sätt ugnen på 60 grader. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet i lite smör och olja på rätt hög temperatur. Stek ordentligt runt om. Detta gör man för att ytan ska "sluta sig" så att vätskan stannar kvar i köttet under tiden i ugnen.
- Baka den brynta köttbiten i ugnen långsamt, cirka 3-4 timmar. Ett tips är att använda en kökstermometer. Stick in termomtern i den innersta delen av köttet. När mittentemperaturen ligger på 58-60 grader är köttet medium (rosa). Låt köttet vila några minter innan servering.