Potatis- och palsternacksmos

Jens Linder

Potatis- och palsternacksmos

6 ingredienser

Vanligt potatismos kan gärna blandas upp med olika rotfrukter. Det är ett typiskt knep på exklusiva gourmetrestauranger. Palsternackan kan bytas ut mot snart sagt vilken rotfrukt som helst: jordärtskocka, svartrot, persiljerot eller rotselleri.

Ingredienser

portioner
  • 8 mjöliga potatisar, skalade
  • 2 palsternackor, skalade
  • 3 msk mjölk
  • 50 g smör
  • salt
  • muskot, nyriven

Gör så här

  1. Koka potatis och palsternackor mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. Värm mjölken i en kastrull.
  2. Mosa potatis och palsternacka med en stöt. Tillsätt den varma mjölken, lite i taget. Tillsätt smöret. Smaka av med salt och muskot.
  3. Serveras med fördel till olika stekar, korv, rimmad oxbringa - eller snart sagt vilken bit kött eller fisk som helst.