Jalapeñomajonnäs

4 röster
8

Det här är en lite hetare variant av majonnäs som inspirerats av maträtter från USA och Mexiko. Den blir god till inkokt kyckling, men också till olika sallader eller till inkokt fisk. Om man utesluter persilja och jalapeño får man en vanlig majonnäs.

8
8 portioner

Du behöver

  • 4 äggulor
  • 2 msk dijonsenap
  • 4 msk persilja, finhackad
  • 4 tsk citron, pressad
  • 2 krm salt
  • 2 jalapeños, finhackade
  • 1,5 dl olivolja
  • 2,5 dl matolja (exempelvis solrosolja)

Gör så här

  1. Blanda äggulor, senap, persilja, citron, salt och jalapeño.
  2. Tillsätt oljorna lite i taget, långsamt och försiktigt, tills det blivit en fin och krämig majonnäs.
  3. Ställ i kylen en stund innan servering.
15 januari 2009