Krispstekt ankbröst

Krispstekt ankbröst
Foto: TV4
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016

Krispstekt ankbröst

12 ingredienser

Krispstekt ankbröst med morot, ingefära apelsin och svartpeppar.

Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

portioner
  • 2 ankbröst
  • 1 apelsin
  • 8 morötter
  • 50 g ingefära
  • 3 msk sherryvinäger
  • 2 klyftor vitlök
  • 100 g smör
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 3 dl vatten
  • 2 msk strösocker
  • salt
  • sichuanpeppar

Gör så här

  1. Snitta ankbrösten och stek dem frasiga på skinnsidan genom att lägga dem i en kall panna utan fett på medelhög värme, ös köttsidan med fettet som kommer från ankan.
  2. Mortla pepparn grovt och krydda köttsidan med peppar och salt.
  3. Baka klart i ugnen med skinnsidan uppåt på 115 grader tills köttet har en innertemperatur 55-56 grader, spara ankfettet
  4. Skär hälften av morötterna i stänger, stek dem i ankfettet, socker, apelsinzest, apelsinsaft från 1 apelsin, vinäger och hackad ingefära, tillsätt kalvfond och vatten, låt koka på svag värme cirka 10 minuter.
  5. Slanta andra hälften av morötterna grovt, rosta vitlöken i en gryta med smör i10 sekunder, tillsätt morötterna och när de fått färg lägg på lock, koka tills de är mjuka.
  6. Mixa och smaka av med salt.
  7. Skiva ankan tunt vid servering.