Jennys pavlova

Jennys pavlova
Foto: TV4

Söt marängbotten toppas med lättvispad grädde samt vacker frukt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

9 november 2017
2h
4

Du behöver

  • 4 äggvitor
  • 1 tsk vinäger
  • 2 dl socker
  • 1 msk majsmjöl
  • 3 dl vispgrädde

Servering

  • färsk, eller fryst, frukt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitorna.
  3. Tillsätt hälften av sockret, vispa hela tiden.
  4. Blanda majsmjöl och resterande socker.
  5. Vispa sakta ner.
  6. Rör i vinäger.
  7. Fortsätt vispa tills smeten känns tung.
  8. Gör en mall på ett bakplåtspapper genom att rita runt en tallrik.
  9. Fukta pappret.
  10. Bred ut smeten efter mallen.
  11. Placera längst ner i ugnen i 7 minuter. Sänk sedan värmen till 100 grader och grädda i 1,5 timme.
  12. Stäng av värmen och låt svalna i ugnen.   Servering
    Täck pavlovan med vispad grädde två timmar innan den ska serveras och toppa med frukt precis innan servering.
Kommentera receptet

Fler goda recept