Jennys 10-minuterstårta

0 röster
20 min
8-10
Jennys 10-minuterstårta
Foto: Ulrika Pousette

Receptet är ur boken Snabbt, gott & billigt! av Jenny Warsén, Bonnier fakta.

Snabbt, gott & billigt! Omslag
20 min
8-10

Du behöver

  • 4,25 dl vispgrädde
  • 200 g mjölkchoklad
  • 2 marängbottnar, färidga
  • 250 g hallon, färska eller frysta
  • ev florsocker
  • jordgubbar, till garnering
  • blåbär, till garnering

Gör så här

  1. Koka upp ¼ dl grädde i en kastrull och bryt ner 150 g choklad. Lyft bort från värmen och rör till en blank smet.
  2. Lägg en av marängbottnarna på ett fat. Bred ut den smälta chokladen i ett jämnt lager över bottnen. Låt svalna i kylen.
  3. Vispa under tiden resten av grädden fluffig. Vänd ner hallonen och vispa ihop till en härlig rosa färg. Smaka eventuellt av med florsocker.
  4. Fördela hälften av hallongrädden på den chokladtäckta marängbottnen. Lägg på den andra marängbottnen och bred ut resten av hallongrädden.
  5. Hacka resten av chokladen. Garnera med jordgubbar och blåbär och strö över chokladhacket. Servera genast.
Tips!
Snabbt, gott & billigt! Omslag

Receptet är boken

Snabbt, gott & billigt! av Jenny Warsén

30 juli 2020