Jennys baconlindade dadlar och grönkålschips

Jennys baconlindade dadlar och grönkålschips

Av: Jenny Strömstedt

Från: Nyhetsmorgon

6 ingredienser

Jennys glöggmingelrecept med två olika tiltugg.

Ingredienser

Baconlindade dadlar

  • 2 förp bacon
  • 1 förp dadlar

Grönkålschips

  • 1 förp grönkål
  • 1-2 citroner (efter smak)
  • olivolja
  • flingsalt

Gör så här

Baconlindade dadlar

  1. Plocka ut kärnan ur dadlarna. Linda in i bacon och sätt i en tandpetare.
  2. Lägg på bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen, 225 grader i 12-15 minuter eller tills baconet är knaprigt.

Grönkålschips

  1. Häll ut grönkålen på bakplåtspapper. Blanda med citronsaft, olivolja och flingsalt. Baka i ugnen på 150 grader tills kålen blivit krispig.