Cupcakes med choklad och rostade pinjenötter

Foto: Jenny Olsson
Cupcakes med choklad och rostade pinjenötter
18 ingredienser
Dessa härliga cupcakes med choklad och pinjenötter är verkligen oemotståndligt goda.
Ingredienser
Cupcakes med choklad och rostade pinjenötter
- 3 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 50 g smör
- 1 dl turkisk yoghurt
- 2 msk kaffe, nybryggt
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 4 msk kakao
- 0,5 krm flingsalt
- 100 g mörk blockchoklad
- 2 dl pinjenötter
glasyr
- 50 g smör, mjukt
- 5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 dl kakao
- 100 g färskost
- 1 msk kaffe, nybryggt
Gör så här
Cupcakes med choklad och rostade pinjenötter
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna till de har fått fin färg. Ställ åt sidan och låt svalna.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och fluffigt.
- Smält smör, grovhackad blockchoklad i en kastrull på låg värme tillsammans med yoghurten och kaffet. Blanda med äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt en en separat bunke och vänd sedan försiktigt ned i äggsmeten. Rör försiktigt ner pinjenötterna i smeten, men spara några till garneringen.
- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Fyll formarna till två tredjedelar.
- Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Låt svalna.
- Vispa under tiden ihop alla ingredienser till glasyren med en elvisp. Spritsa eller bred på glasyren på cupcakesen när de har svalnat. Garnera med pinjenötter.