Crostini med svampcrème

Dadel med gorgonzola och valnötter
Foto: TV4

Crostini med svampcrème

2

8 ingredienser

15 min

En perfekt inledning på en middag. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Dryck till maten
Riesling Sauvage - från Georg Breuer.

Ingredienser

portioner4
  • 1 ciabatta naturell
  • 15 champinjon (blandade sorter om du vill)
  • 1 gul lök, finhackad (stor)
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 dl crème fraîche (ex Karl Johan, timjan, citron)
  • olivolja, till stekning
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Bryn vitlök och lök i panna med olivolja.
  2. Tillsätt sedan grovt hackade champinjoner och bryn tillsammans. Salta och peppra efter smak.
  3. Mixa därefter allt tillsammans med crème fraichen i en mixer.
  4. Skiva ciabattan i skivor (1,5 cm tjocka). Lägg dem på ett galler och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 10 min – tills de får en lagom gyllenbrun färg.
  5. Ta ut dem ur ugnen och lägg på svampcrèmen och hyvla över parmensan – och slutligen ringa över lite olivolja.