Crostini med svampcrème

Foto: TV4
Crostini med svampcrème
8 ingredienser
15 min
En perfekt inledning på en middag. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.
Dryck till maten
Riesling Sauvage - från Georg Breuer.
Ingredienser
- 1 ciabatta naturell
- 15 champinjon (blandade sorter om du vill)
- 1 gul lök, finhackad (stor)
- 2 klyftor vitlök
- 2 dl crème fraîche (ex Karl Johan, timjan, citron)
- olivolja, till stekning
- salt
- peppar
Gör så här
- Bryn vitlök och lök i panna med olivolja.
- Tillsätt sedan grovt hackade champinjoner och bryn tillsammans. Salta och peppra efter smak.
- Mixa därefter allt tillsammans med crème fraichen i en mixer.
- Skiva ciabattan i skivor (1,5 cm tjocka). Lägg dem på ett galler och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 10 min – tills de får en lagom gyllenbrun färg.
- Ta ut dem ur ugnen och lägg på svampcrèmen och hyvla över parmensan – och slutligen ringa över lite olivolja.