Jennies yakiniku
Jennies yakiniku
19 ingredienser
45 min
Följ Jennies recept och lyckas med hämtmat-favoriten yakinku. Gott, stekt eller grillat kött serveras med en sås på vitlök, ingefära och soja, krämig misomajo, edamamebönor och nykokt japanskt ris. En riktig smakbom att laga på nästa bjudning.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 700 g ryggbiff, välmarmorerad eller entrecote
Yakinikusås
- 6 msk japansk soja
- 6 msk mirin
- 4 msk sake (eller vitt vin)
- 2 msk risvinäger
- 2 klyftor vitlök, rivna
- 4 cm färsk ingefära, riven
- 1 msk rostade sesamfrön
- neutral matolja, att steka i
Krämig misosås
- 2 dl majonnäs, gärna kewpie (japansk majonnäs)
- 1 msk vit misopasta
- 1 msk tahinipasta
- 1 msk sesamolja
- 1 klyfta vitlök, riven
- 2 huvudsallad, blad separerade
- 500 g edamamebönor med skal
- flingsalt
Till servering
- 4 port japanskt ris
- ev kimchi
Gör så här
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Koka ihop soja, saké, mirin, vitlök, ingefära och sesamfrön till en yakinikusås. Låt svalna något och häll sedan upp i små portionskålar att dippa i.
- Blanda ihop alla ingredienser till den krämiga misosåsen. Ställ åt sidan.
- Koka eller ånga edamame enligt anvisning på förpackningen. Salta lätt med flingsalt.
- Hetta upp en stekpanna tills den ryker. Brynt köttet på båda sidor i 2-3 minuter och låt sedan vila i 5 minuter. Skiva köttet så tunt du kan och lägg på ett uppvärmt fat (några minuter i mikron går bra).
- Servera köttet att dippa i yakinikusåsen. Ät gärna i salladsbladen med med lite krämig misosås samt ris och edamame vid sidan av. Kimchi passar också fint att bjuda till.