Jennies vegetariska lasagne

koket.se
Jennies vegetariska lasagne
Foto: TV4
Jennie Walldén porträtt KM
Jennie Walldén porträtt KM

Jennies vegetariska lasagne

14 ingredienser

30 m

Matig lasagne med portobellosvamp och spenat som blir helgfestlig med lite tryffelolja och hasselnötter.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 300 g portobello
  • 1 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 200 g färsk spenat
  • 100 g smör
  • 8 lasagneplattor
  • tryffelolja
  • 1 dl hasselnötter, rostade och grovhackade
  • 200 g ricotta
  • några kvistar bladpersilja
  • smör, till stekning
  • neutral olja, till stekning
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Bryn smöret tills det doftar kola och har en gyllene färg. Dra bort från värmen och droppa i några
  2. droppar tryffelolja.
  3. Skiva portobellon i 0,5 cm tjocka skivor och stek i smör och lite neutral olja. Salta och peppra. Håll varmt.
  4. Strimla rödlök samt finhacka vitlök. Stek i smör utan att det tar färg. Vänd ner spenaten och låt fräsa med i någon minut. Salta och peppra. Håll varmt.
  5. Koka upp pastavatten. Koka lasagneplattorna, två i taget och lägg sedan på varma tallrikar.
  6. Lägg på lite svamp, spenat och en klick ricotta. På med ett nytt pastaark och sen svamp och spenat. Häll brynt tryffelsmör över och toppa det hela med rostade hasselnötter.