Jennies chicken fingers

58 röster
45 min
4

Marinerade kycklingstrimlor som paneras i panko blir superfrasiga "chicken fingers". Servera med krispiga grönsaker, limeaioli och sweet chilisås och du får en plockig rätt som hela familjen kommer att älska.

Visa mer
45 min
4
4 portioner

Du behöver

Kyckling

  • 700 g kycklingfilé
  • 3 msk japansk soja
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 krm vitpeppar
  • 0,5 msk majsstärkelse
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 ägg, uppvispade
  • 2 msk vatten
  • 3 dl panko, asiatiskt ströbröd
  • neutral rapsolja till stekning

Limeaioli

  • 2 dl majonnäs av god kvalitet
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 lime, rivet zest och pressad saft

Till servering

  • 2 dl sweet chilisås
  • 3 morötter, i stavar
  • 1 gurka, i stavar
  • romansallad, några blad
  • 1 lime, i klyftor
  • jasminris, nykokt

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna på längden till långa bitar.
  2. Blanda soja, vitlök, vitpeppar och majsstärkelse, lägg i kycklingen att marinera i 15 minuter eller mer.
  3. Limemajonnäs
    Blanda majonnäsen med vitlök och lime. Ställ åt sidan.
  4. Lägg vetemjölet i en djup tallrik, vispa ägget med vatten på nästa och häll panko på den tredje.
  5. Panera kycklingen genom att vända alla bitar i först mjöl, sen ägg och till sist panko.
  6. Hetta upp en stekpanna och häll ca 0,5-1 cm olja i botten. Stek kycklingen runtom till den fått fin färg.
  7. Servera genast med limeaiolin, ångande varmt jasminris, sweet chilisås samt gurka och morötter.
20 oktober 2018

Laddar fler recept