Jennies chicken fingers

Jennies chicken fingers
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Jennies chicken fingers

87

7 steg att laga

19 ingredienser

45 min

Marinerade kycklingstrimlor som paneras i panko blir superfrasiga "chicken fingers". Servera med krispiga grönsaker, limeaioli och sweet chilisås och du får en plockig rätt som hela familjen kommer att älska.

Ingredienser

portioner4 portioner

Kyckling

  • 700 g kycklingfilé
  • 3 msk japansk soja
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 krm vitpeppar
  • 0,5 msk majsstärkelse
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 ägg, uppvispade
  • 2 msk vatten
  • 3 dl pankoströbröd
  • neutral rapsolja, till stekning

Limeaioli

  • 2 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 limefrukt, rivet zest och pressad saft

Till servering

  • 2 dl sweet chilisås
  • 3 morötter, i stavar
  • 1 gurka, i stavar
  • romansallad, några blad
  • 1 limefrukt, i klyftor
  • jasminris, nykokt

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna på längden till långa bitar.
  2. Blanda soja, vitlök, vitpeppar och majsstärkelse, lägg i kycklingen att marinera i 15 minuter eller mer.
  3. Limemajonnäs
    Blanda majonnäsen med vitlök och lime. Ställ åt sidan.
  4. Lägg vetemjölet i en djup tallrik, vispa ägget med vatten på nästa och häll panko på den tredje.
  5. Panera kycklingen genom att vända alla bitar i först mjöl, sen ägg och till sist panko.
  6. Hetta upp en stekpanna och häll ca 0,5-1 cm olja i botten. Stek kycklingen runtom till den fått fin färg.
  7. Servera genast med limeaiolin, ångande varmt jasminris, sweet chilisås samt gurka och morötter.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer