Jennies chicken fingers

74 röster
45 min
4

Marinerade kycklingstrimlor som paneras i panko blir superfrasiga "chicken fingers". Servera med krispiga grönsaker, limeaioli och sweet chilisås och du får en plockig rätt som hela familjen kommer att älska.

Visa mer
45 min
4
4 portioner

Du behöver

Kyckling

  • 700 g kycklingfilé
  • 3 msk japansk soja
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 krm vitpeppar
  • 0,5 msk majsstärkelse
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 ägg, uppvispade
  • 2 msk vatten
  • 3 dl panko, asiatiskt ströbröd
  • neutral rapsolja till stekning

Limeaioli

  • 2 dl majonnäs av god kvalitet
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 lime, rivet zest och pressad saft

Till servering

  • 2 dl sweet chilisås
  • 3 morötter, i stavar
  • 1 gurka, i stavar
  • romansallad, några blad
  • 1 lime, i klyftor
  • jasminris, nykokt

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna på längden till långa bitar.
  2. Blanda soja, vitlök, vitpeppar och majsstärkelse, lägg i kycklingen att marinera i 15 minuter eller mer.
  3. Limemajonnäs
    Blanda majonnäsen med vitlök och lime. Ställ åt sidan.
  4. Lägg vetemjölet i en djup tallrik, vispa ägget med vatten på nästa och häll panko på den tredje.
  5. Panera kycklingen genom att vända alla bitar i först mjöl, sen ägg och till sist panko.
  6. Hetta upp en stekpanna och häll ca 0,5-1 cm olja i botten. Stek kycklingen runtom till den fått fin färg.
  7. Servera genast med limeaiolin, ångande varmt jasminris, sweet chilisås samt gurka och morötter.
20 oktober 2018
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept