Jennies bästa köttbullar

POPULÄRT
Jennies bästa köttbullar
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Jennies bästa köttbullar

12 ingredienser

Saftiga och riktigt goda köttbullar att servera på julbordet med rödbetssallad eller som middag med potatismos. brunsås, lingon och pressgurka.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 0,5 gul lök, grovt riven (liten)
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 1,5 msk japansk soja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 500 g blandfärs
  • smör, till stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • vitpeppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Blanda ströbröd och mjölk. Låt stå i några minuter.
  2. Rör samman äggblandning med lök, vitlök, soja, senap och köttfärs. Salta försiktigt och peppra generöst med både svart-.och vitpeppar. Forma till köttbullar.
  3. Stek köttbullarna i smör till gyllene och genomstekta.

Tips! Här hittar du Jennies recept på rödbetssallad som hon bjuder till köttbullarna.