Sallad nicoise med honung- och senapsvinägrett
Sallad nicoise med honung- och senapsvinägrett
15 ingredienser
25 min
Fräsch tonfisksallad med haricots verts, ägg, sardeller och krämig senapsdressing. Servera med ett gott bröd.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 4 ägg
- 1 knippe haricots verts
- 0,5 rödlök, i tunna skivor
- 1 dl svarta oliver, gärna kalamata
- 8 sardellfiléer
- 8 körsbärstomat, halverade
- 1 kruka krispsallad
- 2 förp tonfisk (à 185 g)
- 12 färskpotatisar, kokta, delade på mitten eller i kvartar
dressing
- 0,5 dl olivolja
- 2 tsk rödvinsvinäger
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk honung
- 1 klyfta vitlök, riven
- 1 msk persilja, finhackad
Gör så här
- Koka äggen i 6 minuter och lägg skölj sedan i iskallt vatten för snabb nerkylning.
- Koka haricot verts i 2 minuter och skölj sedan av i kallt vatten.
- Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen.
- I en stor skål eller på ett fat, lägg potatis, sallad, tomater, rödlök och haricot verts. Klyfta äggen och lägg överst tillsammans med tonfisk, sardeller och oliver. Häll dressingen över och servera tillsammans med ett gott bröd.