Rabarberkompott, jordgubbar, vanilj och mandelcrumble

Rabarberkompott, jordgubbar, vanilj och mandelcrumble
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Rabarberkompott, jordgubbar, vanilj och mandelcrumble

36

9 ingredienser

ca 15 min

Kompott på späda rabarber med jordgubbar, vaniljkesella och kex- och mandelsmulor. Snabb, enkel och god dessert!

Ingredienser

portioner4
  • 500 g späd rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 tsk kardemumma, krossad
  • 500 g vaniljkvarg
  • 500 g jordgubbar, skivade
  • 30 g smör
  • 1 dl sötmandel, grovhackad
  • 5 digestivekex, smulade
  • 1 msk muscovadosocker

Gör så här

  1. Skär rabarbern i skivor om 1 cm. Lägg i en kastrull tillsammans med socker och kardmumma. Koka i 5-10 minuter. Ställ att svalna.
  2. Smält smöret och låt det brynas lätt.
  3. Lägg i hackad mandel, digestivekex och muscovadosocker. Låt få lite färg på medelvärme i ca 2 minuter under omvärming. Dra åt sidan och låt svalna, gärna på en tallrik så går det snabbare.
  4. Varva den kalla rabarberkompotten med vaniljkesellan och jordgubbar. Toppa med mandelcrumble och servera!