De ultimata pommes fritesen
De ultimata pommes fritesen
3 ingredienser
Perfekta pommes frites med krispig yta och smörig mitten får du om du friterar dem i tjockbottnad kastrull i ankfett. Bli inte avskräckt nu, ankfett är varken farligt eller äckligt. Det är galet gott och ger de bästa pommes fritesen!
Läs mer om boken
Ingredienser
- 8 fasta potatisar
- ca 5-6 dl ankfett, tillräckligt mycket för att täcka potatisstavarna
- salt
Gör så här
- Skrubba och skär potatisarna i ca 1x1 cm tjocka stavar.
- Skölj av potatisstavarna och torka dem noggrant.
- Lägg dem i en tjockbottnad, vid kastrull och häll över ankfettet.
- Låt potatisstavarna sjuda i fettet på medelvärme tills de är mjuka, ca 30 minuter.
- Skaka kastrullen försiktigt med jämna mellanrum så att potatisen inte fastnar i botten.
- Öka värmen till högsta möjliga och fortsätt med skakandet.
- Efter ca 15–25 minuter är potatisstavarna vackert gyllenbruna.
- Lyft upp de färdiga pommes fritesen och låt dem droppa av på hushållspapper.
- Strö över rikligt med salt och servera genast.