Vit choklad– och citronkräm med sommarbär
Vit choklad– och citronkräm med sommarbär
8 ingredienser
Ingredienser
Vit choklad- och citronkräm
- 100 g vit bakchoklad
- 2 dl vispgrädde
- 0,5 dl citron, färskpressad
- 0,5 dl strösocker
- 4 äggulor
Till garnering
- 1,5 dl vispgrädde
- 2 msk florsocker
- 2 dl blandade färska bär
Gör så här
- Finhacka chokladen.
- Koka upp grädde med citronsaft och socker.
- Vispa i chokladen och rör smeten slät.
- Vispa upp äggulorna i en separat skål.
- Häll den heta chokladgrädden under vispning i en tunn stråle i äggulorna.
- Häll tillbaka krämen i kastrullen och låt försiktigt smeten tjockna på svag värme under omrörning.
- Häll upp krämen i portionsformar och låt stelna i kylen i minst 3 timmar.
- Vispa grädden lätt tillsammans med florsockret.
- Toppa portionsskålarna med grädde och färska bär.