Grön sallad med chèvre och valnötter

Foto: TV4
Grön sallad med chèvre och valnötter
20 ingredienser
Grön sallad med chevre och valnötter samt honung- och örtvinaigrette och grillad bruschetta.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
- 1,5 dl valnötter
- 200 g valfri grönsallad
- 150 g smulad getost/ chèvre
Vinaigrette
- 2 dl blandade färska kryddor (basilika, timjan, persilja, dragon, gräslök)
- 1 tsk grovt salt
- 1 tsk svartpeppar
- 2 msk extra virgin olivolja
- 2 msk vitvinsbalsamvinäger
- 1 msk honung
- 1 tsk citron, saft
Grillad bruschetta
- 1 baguette
- 4 tomater
- 3 klyftor vitlök
- 1 rödlök
- 5 kvistar färsk basilika
- 2 msk balsamvinäger
- 4 msk extra jungfruolivolja
- salt
- peppar
- parmesanost, hyvlad
Gör så här
- Rosta valnötterna på medium värme och ställ åt sidan för att svalna. Blanda grönsallad, valnötter och smulad ost i en stor skål. Häll på vinaigretten precis innan servering.
- Krossa de färska kryddorna i morteln tillsammans med salt. Häll sedan i de övriga ingredienserna och servera omedelbart.
- Skiva brödet i 2 centimeter tjocka skivor. Dela tomaterna och ta bort kärnorna, tärna och lägg i en skål.
- Finhacka rödlöken, krossa en vitlöksklyfta och blanda med tomaterna.
- Riv kryddorna och blanda ned I tomaterna tillsammans med 2 msk olivolja, vinägern, salt, peppar. Låt stå och dra.
- Krossa 2 vitlöksklyftor och blanda med 2 msk olivolja, salt och peppar, pensla sedan brödskivorna med detta och grilla i stekpanna på varje sida.
- Lägg tomatblandningen på brödet och servera.