Jättecookie med tre sorters choklad
Jättecookie med tre sorters choklad
13 ingredienser
Krispig på kanterna och sådär underbart seg i mitten. Här kommer världens godaste megacookie!
Se Tea Malmegård laga receptet

Ingredienser
- 260 g vetemjöl [4,33 dl]
- 1 tsk bikarbonat
- 3 g salt [0,5 tsk]
- 170 g smör, smält
- 220 g ljust muscovadosocker [2,75 dl]
- 100 g strösocker (lite mer än 1 dl)
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 ägg
- 1 äggula
- 200 g mörk choklad
- 100 g mjölkchoklad
- 50 g vit bakchoklad
Till servering
- vaniljglass
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft (eller ca 195 grader vanlig ugn). Förbered en plåt med bakplåtspapper.
- Sikta tillsammans mjöl, bikarbonat och salt och ställ åt sidan.
- Vispa ihop smält (avsvalnat) smör med muscovadosocker, vaniljsocker och strösocker med en paddel/slickepott. Tillsätt äggulan och sedan ägget och avsluta med de torra ingredienserna. Låt degen bara precis gå ihop.
- Grovhacka chokladen och rör ner i smeten.
- Tryck ut en rund kaka cirka 2-3 cm tjock i mitten på plåten. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-16 minuter. Låt svalna på plåten i 10 minuter och flytta sedan över kakan på ett galler för att svalna av helt och hållet.
- Servera med en kula vaniljglass.