Jättecookie med tre sorters choklad

koket.se
Jättecookie med tre sorters choklad
Foto: TV4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Jättecookie med tre sorters choklad

13 ingredienser

Krispig på kanterna och sådär underbart seg i mitten. Här kommer världens godaste megacookie!

Se Tea Malmegård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner8 - 10
  • 260 g vetemjöl [4,33 dl]
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 g salt [0,5 tsk]
  • 170 g smör, smält
  • 220 g ljust muscovadosocker [2,75 dl]
  • 100 g strösocker (lite mer än 1 dl)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 200 g mörk choklad
  • 100 g mjölkchoklad
  • 50 g vit bakchoklad

Till servering

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft (eller ca 195 grader vanlig ugn). Förbered en plåt med bakplåtspapper.
  2. Sikta tillsammans mjöl, bikarbonat och salt och ställ åt sidan.
  3. Vispa ihop smält (avsvalnat) smör med muscovadosocker, vaniljsocker och strösocker med en paddel/slickepott. Tillsätt äggulan och sedan ägget och avsluta med de torra ingredienserna. Låt degen bara precis gå ihop.
  4. Grovhacka chokladen och rör ner i smeten.
  5. Tryck ut en rund kaka cirka 2-3 cm tjock i mitten på plåten. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-16 minuter. Låt svalna på plåten i 10 minuter och flytta sedan över kakan på ett galler för att svalna av helt och hållet.
  6. Servera med en kula vaniljglass.