Japansk omelett - Dashimaki tamagao

2 röster
30 m
4
Japansk omelett - Dashimaki tamagao
Foto: Tv4

”En fluffig omelett med många användningsområden. Den kan smaksättas på många sätt, här är grundreceptet som är gott som ett tilltugg.” /Erik Videgård

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 ägg (KRAV)
  • 2 tsk dashibuljong (finns att köpa som pulver)
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk rapsolja
  • noriblad (sjögräsblad till sushirullar)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, buljong och vatten.
  2. Häll oljan på en tuss hushållspapper. Värm en panna försiktigt, helst fyrkantig. Smörj pannan genom att gnida in med hushållspappret.
  3. Tillsätt en tredjedel av äggblandningen och fluffa till med chopsticks eller trägaffel. När äggen börjar stanna samlar du dem i ena ändan av pannan.
  4. Olja in botten av den del av pannan som nu är fri. Häll i den andra tredjedelen av äggmixen, lyft den första delen och låt äggmixen rinna in under. Stek på låg värme tills den andra tredjedelen precis stannat. Lossa nu den första delen och rulla den över den andra tills du har en rulle i andra delen av pannan.
  5. Häll i den sista tredjedelen av äggblandningen och upprepa steg föregående steg. Lägg över rullen på en bambumatta och forma till den.
  6. Låt vila i bambumattan 10 minuter på två chopsticks så den inte blir soggig.
  7. Skär upp i portionsbitar och servera insvepta i noriblad.
13 juli 2019

Laddar fler recept...