Japansk biffmacka med dragonmayo
Japansk biffmacka med dragonmayo
23 ingredienser
30 m
"Katsu sando är en japansk macka som du antingen kan äta som enklaste gatumat eller som lyxmacka på den finaste av krogar i Japan. Katsu betyder köttskiva och sando är en japansk förkortning för sandwich. Du kan göra mackan på vilket kött som helst, men den mest exklusiva mackan görs naturligtvis på wagyukött." /Erik Videgård
Se Erik Videgård laga receptet

Ingredienser
Köttet
- 320 g entrecôte, sousvide-kokt i skivor
- 1,5 dl vetemjöl
- 2 ägg, uppvispade
- 1,5 dl pankoströbröd (japanskt ströbröd)
Vitkålssallad
- 0,25 vitkål
- 0,5 citron, saften
- 4 msk dragonmajonnäs
Dragonmajonnäs
- 2 äggulor
- 200 g rapsolja
- 1 tsk salt
- 0,25 tsk cayennepeppar
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk dragonvinäger
- 20 g färsk dragon
- 20 g färsk bladpersilja
Tonkatsusås
- 1 tsk farinsocker
- 2 msk soja (ljus)
- 1 dl chilisås
- 1 msk mirin (japanskt sött matlagningsvin, eller 1 tsk socker)
- 2 msk worcestersås
- 1 msk färsk ingefära, riven
- 1 msk vitlök, riven
Servering
- 8 skivor shokupan (eller vitt formbröd)
Gör så här
Köttet
- Gör i ordning tre fat med mjöl, ägg och pankoströbröd.
- Vänd köttet först i mjölet, sedan det uppvispade ägget och sist i pankoströbrödet.
- Pressa köttet lätt så att ströbrödet fäster ordentligt.
- Hetta upp 0,5 cm olja i en panna till 180 grader.
- Stek först det panerade köttet på ena sidan tills det blivit gyllene (ca 1 minut) och sedan andra sidan tills den fått samma färg.
- Ta upp köttet och lägg det på hushållspapper som kan suga upp överflödig olja.
Vitkålssallad
- Skiva eller riv kålen tunt på mandolin.
- Blanda först kålen med salt och sedan med citronsaft. Tillsätt slutligen majonnäsen.
Dragonmajonnäs
- Lägg äggulorna i botten på en mixerkanna och toppa med resten av ingredienserna. Sätt en stavmixer i botten av kannan, starta mixern och dra den sakta uppåt. Fortsätt mixa till önskad konsistens.
Tonkatsusås
- Lös upp sockret i sojan och blanda sedan med chilisås, mirin, worcestersås, ingefära och vitlök. Mixa till en slät sås.
Servering
- Rosta brödet.
- Lägg ut hälften av brödskivorna, toppa med kött och vitkålssallad.
- Ringla över tonkatsusås och avsluta med resterande brödskivor.
- Dela mackorna på längden och vänd dem med den skurna sidan uppåt.
- Lägg ihop mackorna två och två och stick in ett bambuspett för att hålla ihop dem.
- Servera med extra tonkatsusås.