Hjortronparfait

3,5 timmar
4
Hjortronparfait
Foto: TV4

En lättlagad men lyxig hjortronparfait toppad med färska hjortron.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Vintips
Charles de Fère Jean-Louis Rosé, nr 77119, 59 kr
 
Se fler recept från

Halv åtta hos mig


8 maj 2012
3,5 timmar
4

Du behöver

Hjortronparfait

  • 2-3 dl hjortron
  • 3 st äggulor
  • 1 dl socker
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Vispa äggulorna med socker tills det blir en luftig, tjock smet. 
  2. Vispa grädden i en separat skål.
  3. Blanda allt med hjortron i en stor form eller mindre små.
  4. Ställ i frysen ca 3 timmar eller tills den har stelnat.
  5. Tag ut parfaiten och vänd upp och ned på formen, toppa med några färska hjortron.
Kommentera receptet

Fler goda recept