15 steg att laga
10 ingredienser
Vegetarisk gratäng som tillbehör för 6-8 personer. Receptet
kommer från Jamie upptäcker.
Se fler recept från
Inspirationen till det här receptet kommer från en enkel lantlig
rätt som jag såg lagas av den förtjusande Monique, som äger och
arbetar som kock på den lilla restaurangen Lou Bourdie i byn Bach.
Det är ingen omisskännligt fransk rätt, men smakmässigt
sammanfattar den hela matmentaliteten i den här delen av landet:
otroligt enkel men utsökt. Jag blev helt överväldigad och det
hoppas jag att du också blir. Hemligheten om man vill lyckas med
gratängen är att använda den bästa buljong som står att uppbringa.
Monique använde buljongen från en stor pot au feu som stod och
puttrade på spisen, och jag är säker på att det tillförde alla
möjliga härliga smaker (se s. 316). Jag har använt en kombination
av crème fraîche och emmentaler, vilket betyder att det blir
krämigt på vissa ställen och knaprigt på andra./ Jamie
Oliver
Tips! Hitta billigaste ingredienserna i din butik