Jalapeñoolja

Primörer med syrad grädde och jalapeñoolja
Fabian Olli Johanson
Fabian Olli Johanson

Jalapeñoolja

8 ingredienser

20 m

Den här smakrika oljan är smaksatt med jalapeño och är ett riktigt smart och gott tillbehör till en mängd olika rätter.

Ingredienser

portioner sats
  • 5 jalapeños
  • 2 dl olja (neutral)
  • 50 g babyspenat (färsk)

Serveringsförslag

  • grön sparris
  • knippmorot
  • salt
  • syrad grädde
  • stenbitsrom

Gör så här

  1. Avlägsna stjälken från chilifrukterna.
  2. Mixa jalapeño, olja och spenat i en kannmixer tills det blivit varmt och mörkgrönt.
  3. Sila oljan genom en finmaskig sil och förvara oljan i kylen tills det är dags att servera.

Serveringsförslag

  1. Skär försommarprimörer så som sparris och morötter i mindre bitar.
  2. Koka dem hastigt i lättsaltat vatten i tio sekunder och kyl sedan ner dem direkt i isvatten. Lyft upp grönsakerna ur vattnet och låt dem torka av på lite hushållspapper.
  3. Servera grönsakerna med syrad grädde, chiliolja och lite saltad stenbitsrom.