Stycka upp haren. Dela upp den i bogar, lår, rygg och slaksidor. Ryggen kan med fördel delas i två delar - skär bakom filén. Lägg delarna i mjölk över natten. Häll av mjölken och torka bitarna väl.
Bryn bitarna väl i en stekgryta. Lägg bitarna på ett fat.
Ta en rejäl smörklick i stekgrytan. Lägg i lök och morötter, låt fräsa med en kort stund. Tillsätt hälften, cirka 3 dl viltfond eller köttbuljong.
Lägg tillbaka köttbitarna i stekgrytan tillsammans med grönsakerna och fonden. Krydda med salt, svartpeppar och fyra enbär. Tillsätt äppel- eller mangochutney. Låt puttra under lock i cirka 1-1,5 timme. Späd med cirka 3 dl fond under tiden.
Ta upp köttbitarna och skär ut köttet i grytbitsstorlek.
Sila fonden genom ett durkslag, i en såspanna. Värm upp fonden och tillsätt messmör, svartvinbärssaft och grädde eller matlagningsgrädde. Red med maizena och eventuellt en skvätt soja.Servera med kokt potatis, bandspagetti eller ris.