Texas beef chili

Texas beef chili
Foto: Frida Wismar
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Texas beef chili

55

8 steg att laga

19 ingredienser

En riktigt mustig och rökig köttgryta där köttet får koka sig mört i två timmar.

Hickory liquid smoke
Liquid smoke är flytande essens på flaska som ger en rökig smak till marinader och grytor. Finns i välsorterade butiker.

Läs mer om Familjens hälsokokbok


Ingredienser

  • 500 g nötkött (grytbitar, biff eller fransyska)
  • 200 g rotselleri
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 4 klyfta vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 2 lagerblad
  • 3 msk kinesisk soja
  • 3 msk honung, flytande
  • 3 msk oxfond
  • 2 msk hickory liquid smoke
  • 2 msk malen spiskummin
  • 2 msk chili spice mix
  • 1 limefrukt, saft
  • 400 g blandade bönor, kokta, valfria
  • vatten
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär köttet i kuber om 2 x 2 cm.
  2. Hacka alla grönsakerna och löken i små bitar.
  3. Fräs kött, lök och grönsaker i olja i en stor tjockbottnad kastrull.
  4. Tillsätt övriga ingredienser utom bönor.
  5. Koka upp och låt sedan puttra på låg värme under lock i ca 2 timmar.
  6. Tillsätt bönorna och späd eventuellt med vatten.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Dekorera med koriander och servera med klyftpotatis, tomatsallad och en klick gräddfil.
TIPS!
läs mer
SYLTA & SAFTA 7 tillbehör_header

Äntligen skördetid - massor av tips

Sylta & safta

Läs mer