Mustig rotsaksgryta

Mustig rotsaksgryta
Foto: Frida Wismar
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Mustig rotsaksgryta

33

8 steg att laga

17 ingredienser

En värmande höstgryta utan krusiduller. /Jacob Wismar - Receptet är hämtat ur Familjens hälsokokbok.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 gul lök
  • 1 purjolök
  • 4-5 morot
  • 2 palsternacka
  • 1 bit rotselleri
  • 1 msk olja
  • 1 förp saffran
  • 2 klyfta vitlök
  • 12 dl vatten
  • 2 dl röda linser
  • 1 msk ättika
  • 1 hönsbuljongtärning
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 0,5-1 kruka färsk timjan

Serveras med

  • yoghurt
  • Ett grovt bröd

Gör så här

  1. Skär alla rotsaker i jämnstora bitar.
  2. Hetta upp olja i en gryta och fräs saffran, lök, purjolök och pressad vitlök.
  3. Tillsätt resten av rotsakerna, vatten, röda linser, ättika och buljongtärningen.
  4. Koka upp och låt alltsammans koka i ca 15 minuter.
  5. Tillsätt eventuellt mer vatten.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Strö över rikligt med färsk timjan.
  8. Servera gärna med en klick yoghurt och ett grovt bröd.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julklappstips

11 klassiska julklappar för alla smaker

Tips!

Läs mer